Zeezeilen

wedstrijd zeilen Race of the Classics Rotterdam op zeilschip Meander

De Meander maakt ook een aantal echte zeereizen. Dat zijn overtochten van en naar Nederland, Noorwegen, Duitsland of Denemarken.

Van de Nederlandse stad Harlingen naar Bergen in Noorwegen is bij voorbeeld een traject van 350 mijl over zee in een rechte lijn en pal noord-zuid.

Als de Meander vertrekt vanaf Nederland naar Duitsland/Denemarken gaat de reis vanaf Harlingen via de Noordzee en het Noord-Oostzeekanaal naar Kiel.

Zeezeilen, mijlen maken, wacht lopen en navigeren

Een aantal dagen volledig afgezonderd van de wereld. s’ Nachts zeilen, mijlen maken, wacht lopen en navigeren zijn de elementen die de verkenning van de kust na een paar etmalen op zee zo bijzonder maken. Onderweg kan je alles leren over zeilen en navigeren op zee.

De Zeereizen duren een aantal dagen en nachten. Sturen, navigeren, uitkijken en zeilen bijstellen hoort bij de taken tijdens uw wacht en worden aangestuurd en begeleid door de bemanningsleden aan boord van de Meander.

Aansluitend en/of voorafgaand aan het zeetraject varen ook we langs de Nederlandse, Noorse, Duitse of Deense kust zodat we kunnen genieten van de havens en steden, de landschap, de bezienswaardigheden, de fjorden en de cultuur.

De zeereizen zijn voor mensen met zeebenen of die dat willen krijgen. Mensen die het avontuur van de zee willen aangaan of die ervaring willen opdoen om later een zeereis met een eigen schip te maken.  Ook natuurlijk erg leuk om met een stel zeevaste vrienden of vriendinnen te doen.

zeezeilen en zeilvakantie op Oostzee, Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer