FAQ

Een zeiltocht is een onvergetelijke ervaring. U kunt genieten van de vrijheid en luxe aan boord van een prachtig zeilschip, terwijl u alles leert over zeilen op zee. Ons schip samen met onze ervaren bemanning bieden de perfecte omgeving voor beginnende zeilers. U kunt zo veel of zo weinig doen als u wilt onder hun deskundige begeleiding. 

Meehelpen met het zeilen van het schip is geheel vrijwillig. Natuurlijk deelt de bemanning graag hun passie voor het zeilen! 

Op de Meander bieden wij 4 twee persoons hutten aan met gedeelde douche en wc en twee 2 persoons comfort hutten met eigen douche en wc. Alle hutten zijn comfortabel ingericht voor twee personen met een stapelbed, centrale verwarming, ventilatie en 220V stopcontacten. 

U kunt aan boord contant betalen. Helaas kunnen we geen kaarten aannemen.
Op Spitsbergen is ook geen pinautomaat. We adviseren daarom om bij een reis op Spitsbergen voldoende contant geld van thuis mee te nemen.

Zeilpak (waterdichte jas en broek)
Waterdichte en warme laarzen (b.v. Muckboots)
Handschoenen, muts en sjaal
Warme sokken en onderkleding
Klein rugzakje om mee te nemen tijdens de landingen
Zonnebril
Zwemkleding

Download: Paklijst voor een tochtje op de Meander

Longyearbyen kunt u met een vliegtuig bereiken. De meeste vluchten van Nederland naar Longyearbyen gaan via Oslo (Noorwegen), waar u moet overstappen.
Voor uitgebreidere informatie kunt u het best contact opnemen met u lokaal reisbureau.
U reist zelfstandig van en naar de aankomst en vertrekhavens.

Al onze op- en afstap plaatsen in Noorwegen zijn zo gekozen dat ze makkelijk te bereiken zijn en hebben een vliegveld in de buurt. De meesten vluchten van Nederland naar Noorwegen gaan via Oslo, waar u moet overstappen.
Voor uitgebreidere informatie kunt u het best contact opnemen met u lokaal reisbureau.
Het openbaar vervoer en de Transfers van het vliegveld naar de havens in Noorwegen zijn goed.
U reist zelfstandig van en naar de aankomst en vertrekhavens.

Ja, ook al gebeurt dit zelden. Bij alle reizen staat een minimum of een maximum aantal deelnemers. Indien jouw reis niet door kan gaan door bijvoorbeeld te weinig deelnemers, behouden wij ons het recht een reis te annuleren. Je ontvangt hiervan uiterlijk 4 weken voor datum van vertrek van de reis telefonisch of schriftelijk bericht. Wanneer wij moeten besluiten een reis te annuleren, worden de kosten van de reis zelf terug betaald maar is het niet mogelijk de door uzelf gemaakte kosten i.v.m. deze reis (bijvoorbeeld visum, inentingen, vluchten e.z.v.) bij ons te declareren. Wij raden daarom ook aan om waar mogelijk een annuleringsverzekering af te sluiten.