Meander

De Meander is in 1946 gebouwd op een Duitse scheepswerf in Hamburg. Deze werf in Finkenwerder stond destijds bekend om het bouwen van sterke schepen en bouwde de Meander met een ijsversterkte romp. Dit betekent dat de Meander een ijsklasse schip is en gemakkelijk kan opereren in het Noordpoolgebied.
Meander werd tot in de jaren 90 als vissersvaartuig geëxploiteerd. In 1995 werd ze omgebouwd tot een luxe zeilschip met als doel passagiers te vervoeren. Het schip heeft rond Kaap Hoorn, in de beruchte Drake-Passage stormen tot windkracht 11 zonder problemen doorstaan en is dan daarmee ook een goed beproefd te noemen.

De traditionele tuigage en het robuuste onderwaterschip maken van deze tweemast stagzeilschoener een bijzonder zeewaardig zeilschip. Door zijn rompvorm en lengte beweegt de Meander zich soepel in zeegang. De eenvoudige bediening van de zeilen en de goede  zeileigenschappen maken dat ook mensen zonder zeilervaring actief aan het zeilen kunnen deelnemen.

Op de Meander bieden we 4 standaard tweepersoonshutten met gedeelde douches/toiletten en comfort tweepersoonshutten met eigen douche/toilet. 

Previous slide
Next slide

Een viercilinder MAK M423 uit 1960 is de aandrijving van het schip en is een echte betrouwbare scheepsmotor. Deze langzaamloper (265 rpm) is een genot om naar te kijken en te luisteren. De 300 paardenkrachten maakt de Meander naast zijn zeilcapaciteiten een krachtig schip op de motor.