Zeilreizen op de Waddenzee en het IJsselmeer

zeilen in natuurgebied de Waddenzee, zeehanden zandbanken wadlopen droogvallen ankeren

Het natuurgebied de Waddenzee beleven…
De zeiltochten op de Meander beginnen en eindigen in de Friese stad Harlingen. Harlingen ligt in Nederland aan de Waddenzee en is de perfecte startplaats voor een heerlijk weekje of weekendje zeilen naar de Nederlandse Waddeneilanden en het IJsselmeer. Favoriet is een bezoek aan het mooie eiland Terschelling, Vlieland en Texel.
Afhankelijk van het weer en de wind kunnen verschillende eilanden op het wad of havensteden langs het IJsselmeer aangedaan worden. Op het Wad zeilt u hiervoor in het vaarwater tussen de zandbanken. Met laagwater kunt u de zandbanken zien met hun vogelpopulaties en met een beetje geluk ook de zeehondjes. Met rustig weer behoort een nacht ankeren en een wad-wandeling op een van de zandbanken tot de mogelijkheden.

Zeilen op het Wad met de Meander naar de Waddeneilenden

 

 

Actief zeilen…
Bovendien geeft de bemanning uitleg over het zeilen en zeemansknopen. Sneller dan je denkt gaan de trossen los, de zeilen gaan omhoog en het schip gaat richting de horizon.

Culinair genieten…
Zeelucht maakt hongerig.
De inkoop en de verzorging van lekkere maaltijden kun je als groep aan boord zelf organiseren.
De verzorging kan ook volledig uit handen gegeven en naar u wensen door ons samengesteld worden. Wij zorgen dan voor een lekkere ontbijt, een lunch, een uitstekende avonddiner en culinaire verwennerijen.

De waddeneilanden verkennen…
Vaak is er ’s avonds of de volgende ochtend wat tijd om het eiland te voet of per fiets te verkennen. De Waddeneilanden hebben prachtige bossen, duinen en stranden. In dorpjes zijn leuke musea, sfeervolle winkels en gezellige cafeetjes te vinden.

Meer informatie over de Waddenzee

Zeilen naar Terschelling, Vlieland, Texel, Ameland en Schiermonnikoog