seizoen 2024

spitsbergen

Zodra jij de eerste stap aan boord van de Meander zet, begint een onvergetelijk avontuur. De Meander is een comfortabel schip volledig uitgerust voor de arctische wateren. Ontspannen bij een heerlijk zeebriesje aan dek, voor anker gaan in een baai voor een gletscher of zelfs met de Zodiac naar het strand voor een wandeling. Werkelijk alles is mogelijk op je reis. En als je aan het einde van de dag geniet van het panorama om je heen, droomt je al weg bij de avonturen van de volgende dag. Laat je leiden van de elementen en verwacht het onverwachte. Geniet van de uitdagende natuur van Spitsbergen, wij nemen jou mee op een reis die nog lang in het geheugen gaat blijven.

EEE89067-DAE9-42DF-970D-242F0225EA9E

Ben jij op zoek naar en actieve zeil reis in een adem nemend gebied als Spitsbergen? Kom dan mee op de Meander. Helpen met zeil zetten, het schip sturen, fantastische wandelingen en zo veel interessante verhalen tijdens lezingen aan boord. Een dag naar dag planning van de reis om altijd het best mogelijke uit te kunnen halen. Als dit bij jou past, kom mee en heb de tijd van je leven.

Op de Meander bieden wij 4 twee persoons hutten aan met gedeelde douche en wc en twee 2 persoons comfort hutten met eigen douche en wc. Onze kok aan boord gaat je verwennen met dagelijks afwisselende maaltijden. Aan dek begeleid onze bemanning jou met zetten van de zeilen, navigeren en sturen van het schip.Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen.

spitsbergen

Reis 1

Longyearbyen – Longyearbyen
01.06.2024 (14:00) – 10.06.2024 (12:00)
Standart € 3.300,-
Comfort € 3.650,-

spitsbergen

"Isfjord" wandelen onder het wisselende licht

-volgeboekt-

Longyearbyen-Longyearbyen
18.09.2024 (14:00) – 25.09.2024 (12:00)
Standard € 2.650,-
Comfort € 2.950,-

Reisomschrijving

’s Middags op de eerste dag kom jij bij ons aan boord en de bemanning staat klaar om jou te verwelkomen. Na een introductie met betrek het leven aan boord en veiligheid gaan de trossen los, en de reis begint. De Meander vaart de prachtige Ijsfjorden uit, wat een mooi begin. Onze reis gaat langs de westkust van Spitsbergen, of naar het noorden of naar het zuiden. Altijd afhankelijk waar ons de wind, weer en ijsgang heen leidt.

Op deze 7 dagse reis verken je het kustgebied van Spitsbergen. Als mogelijk wordt er gezeild van een plek naar de volgende langs de kust van Spitsbergen. Dagelijks zijn er landingen met behulp van de twee aanwezig zodiacs in de fjorden, bij een gletsjer of op de toendra. Uiteraard onder gewapende begeleiding van de expeditie leider, de lokale ijsberen ontwijken wij! De expeditie leider geeft uitgebreid uitleg over de verloop van de reis, lezingen en geeft aantwoord tijdens een gesprek buiten aan dek.

De 10-daagse reis omvat het plan om de pakijsgrens hoog in het noorden te bezoeken en het noordpoolgebied in zijn volle glorie te ontdekken. De extra dagen geven ons de mogelijkheid om langere momenten in het ijs te blijven en er met volle teugen van te genieten.

Bij koers in richting het noorden.
Bij Gravneset kun je langs een historische plek varen… Daar waar Willem Barentsz voor anker ging en Spitsbergen haar naam gaf. In Smeerenburg kun je de resten van het roemruchte walvisjagersdorp uit de 17e eeuw vinden. De talloze graven herinneren aan een gevaarlijk en ruig bestaan. Plekken als Sallyhamna, de Magdalenafjorden, de Cross en Kongsfjorden wachten met fantastische panoramas en onvergetelijke indrukken op ons.

Als wij uit de Ijsfjorden richting zuiden varen wacht er de Bellsund met de prachtige Reserchebreen, veel historie en dieren op ins. Verder in het zuiden ligt de Hornsund met een onvergelijkbare gletjser wereld en prachtige berg formaties. Soms is het ook mogelijk om het zuid kaap te bezoeken. Waar mooie wandelingen en sfeervolle plekken op ons wachten.

Tijdens onze reis langs de schitterende kustlijn van Spitsbergen passeren wij gletsjers en grillige bergtoppen. Af en toe en als het weer het toe laat, varen wij ook nachten door om de volgende dag in een prachtige baai wakker te worden en weer aan wal te gaan. Het mooiste is een reis op Svalbard met genoeg tijd te genieten en de wal ziekte stress niet op te laten komen. De avond achter het anker in een prachtige baai met zicht op een gletsjer, een lekker glaasje wijn of een boek op het achterdek. Dat is de magie van Spitsbergen en een reis op de Meander. Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen laten zien van het arctisch wildlife: walvissen, poolvossen, walrussen, vogels en natuurlijk de ijsbeer. Onze crew zal zijn uiterste best doen om de beste plaatsen daarvoor te bezoeken; een garantie op het zien van het wildlife kunnen we natuurlijk niet geven. In de tijd op zee kun je in de warme salon met je medereizigers kletsen onder het genot van een kopje thee. Als de Meander weer in Longyearbyen arriveert, is het zeker de moeite om nog enige tijd te spenderen in Longyearbyen.

Wij werken niet met een dagelijkse routebeschrijving van het programma, omdat we het graag in willen kunnen spelen op het weer en de locatie van eventuele walvissen en andere wilde dieren. De bemanning en de expeditieleider coördineren de route zodanig dat de best mogelijke route wordt gevaren.
Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma.

Reis in september 2023 met de Meander door het herfstige noordpoolgebied en profiteer van dit exclusieve aanbod om deel te nemen aan een onvergetelijke reis. 

Kapitein Mario Czock, de bemanning en expeditieleider Alexander Lembke zijn enthousiaste poolreizigers die al vele jaren scheepsreizen in en rond Spitsbergen plannen en uitvoeren. Voor september 2023 hebben ze nu voor het eerst een nieuw concept ontwikkeld. De deelnemers aan de expeditie reizen in een kleine groep van maximaal 12 personen en nemen veel tijd om het licht te volgen, misschien nog onbekende plekken te ontdekken of gewoon een gletsjer in het avondlicht te observeren. 

September is een van de mooiste maanden op Spitsbergen om het magische licht van de Noordpool te ervaren. Expeditieleden krijgen de kans om te genieten van de landschappen en indrukwekkende bergmassieven gehuld in veranderend licht en om unieke motieven te fotograferen. In deze tijd van het jaar zorgt het licht voor een heel bijzondere sfeer en kan de eerste sneeuw het landschap al in een wit kleed hullen. Met een beetje geluk kunnen aurora’s worden gespot. Het weer kan zeer veranderlijk zijn en op de fjorden kan zich het eerste ijs vormen. 

Omdat de dagen in september al veel korter zijn, kunt u de avond- en nachtelijke uren doorbrengen in de warme en gezellige salon, kletsend met uw medereizigers bij een kopje thee, een boek lezend of samen met Alexander Lembke uw foto’s bekijkend. Thematisch passend zal er ook een lezing of twee zijn. 

De tijd op een zeilschip in het noordpoolgebied gaat in de herfst langzamer en daarom staat deze zeiltocht in het teken van langzaam ontdekken en de tijd nemen zonder vaste route. Vaak ontstaan de mooiste momenten ongepland en met de Meander hebben we de mogelijkheid om daar flexibel op in te spelen. Natuurlijk zullen we met een beetje geluk ook enkele dieren zien zoals ijsberen of poolvossen, maar de focus ligt niet op een fotosafari, maar op de totale ervaring van het Noordpoolgebied in de herfst op een klein maar capabel zeilschip. 

Afhankelijk van het weer worden dagelijks één of twee excursies aan wal ondernomen, zodat er ruimte en tijd overblijft om deze unieke natuur te ervaren.