Zeilreizen op de Oostzee

 

Zeilen op de Deense Zuidzee…
Onze zeilreizen op de Oostzee beginnen en eindigen in Kiel. De stad Kiel aan de Duitse Oostzeekust is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve zeilvakantie over de Westelijke Oostzee. Vanuit Kiel liggen de Deense eilanden, ook wel Parels van de Oostzee genoemd, binnen handbereik.
Dit gebied biedt veel afwisseling met hoog uit zee oprijzende kliffen, glooiende heuvels, lieflijke strandjes en pittoreske haventjes.

Er is volop gelegenheid om aan land op verkenning uit te gaan. De route ligt van te voren niet vast en wordt aan de hand van weer en wind zo gekozen dat er zo optimaal mogelijk gezeild kan worden. De Deense eilanden Aerø, Langeland of Fynen zijn mogelijkheden.

 

Van ongerepte natuur tot middeleeuse steden… 
Het pitorske stadje Marstal op Aerø heeft een leuk scheepvaartmuseum en Aeroskobing is het mooiste middeleeuwse plaatsje van Denemarken. Het eiland Langeland nodigt uit voor een heerlijke wandeling door de natuur. Svendborg is een stadje met veel winkeltjes en een gezellig uitgaansleven. Ook de Deense stadjes Sonderborg en Faaborg of de Duitse stadjes Flensburg en Kappeln zouden tot het programma kunnen behoren.

En…
Wat is er heerlijker dan met mooi weer ergens bij een eilandje voor anker te gaan en met de rubberboot natuurgebieden en verlaten stranden op te zoeken om daar lekker te wandelen, te zwemmen of een kampvuur te maken. Iets wat op de Deense eilanden nog wel mogelijk is!

Kortom…
Zeil mee en laat u verrassen! De kapitein van de Meander neemt u graag mee naar de mooiste plekjes.