Zeilvakanties Zweden / Denemarken

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we op de Meander twee vakantiereizen van Duitsland via Denemarken naar Zweden en weer terug. Je kunt meezeilen tijdens de 10-daagse heenreis of terugreis of je kunt ervoor kiezen om de volle reis van 20 dagen mee te gaan. Deze zeilvakanties zijn echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij naast het zeilen ook veel tijd is om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen. Vanaf Rostock zeilen we via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel.

Op zondagavond 12 augustus in de haven van Rostock zal de eerste deel (10 dagen) van deze 20 daagse reis beginnen. Om 20:00 uur wordt u welkom geheten aan boord van de Meander. Overdag is in Rostock de laatste dag van de Hansesail, een zeilevenement waar u de grootste traditionele zeilschepen en windjammers kunt bewonderen.
Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De nodige boodschappen zijn inbegrepen en al bezorgd aan boord van de Meander. Koken en maaltijden bereiden doen we met elkaar.

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Rostock naar het mooie eiland Møn ook wel parel van de Oostzee genoemd. De indrukwekkende witte kliffen van het eiland Møn torenen tot wel 130 meter boven zee uit en zijn van grote afstand al te zien. Als het weer het toelaat is dit en prachtige plek om te gaan ankeren en met de rubberboot een leuk strandje op te zoeken. Op Møn zullen we een dag blijven liggen om het eiland te verkennen. Wandelen, fietsen, rubberboot varen of paardrijden behoren tot de mogelijkheden op het eiland.

Vanaf Møn zullen we verder zeilen naar Kopenhagen. Ook hier zullen we weer een dag blijven liggen om de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa te leren kennen. Op de fiets stappen of een heerlijke wandeling door de stad maken en je laten verleiden door deze leuke stad met zijn kronkelende straatjes in de oude binnenstad, gezellige cafeetjes, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie- of culturele attracties. Ook Christiania, een unieke, bruisende en alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen is een bezoekje waard. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.

Nadat we de haven van Kopenhagen hebben verlaten gaat de koers richting de Zweedse Schiereilanden, Marstrand en Göteborg.
De Zweedse kust ligt vol met eilandjes. Veel eilandjes. Waarschijnlijk zijn ze weleens geteld, maar wij zijn er zelf niet aan begonnen. Veel leuker lijkt het ons om te proberen er zoveel mogelijk zelf te verkennen. Een mooie plaats om te beginnen leek ons de westkust bij Göteborg. Eilandjes hoppen, ankeren, rubberbootje varen, zwemmen, wandelen langs onaangetaste natuur en kampvuurtjes maken of  barbecueën op verlaten strandjes.

Göteborg is niet ver gelegen van deze mooie Zweedse Scherenkust. Deze stad zullen we uiteindelijk aansturen niet alleen om de mogelijkheid te bieden om na 10 vakantiedagen af te stappen van de Meander maar ook om deze bijzondere stad te kunnen verkennen. Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden met grote winkels, kookkunst van wereldklasse en fantastische (familie-)attracties.

Vanaf Göteborg zullen we met de tweede deel (10 dagen) van deze zeilvakantie beginnen.  Deze reis begint opnieuw met een paar dagen eilandjes hoppen en genieten van de ongerepte natuur langs de Zweedse Scherenkust noordelijk van Göteborg.

Marstrand en de omliggende Zweedse Schiereilanden zijn een echt zeilparadijs aan de Zweedse westkust. De natuur is al eeuwen met rust gelaten door de mens en dat merk je. Je voelt je even Viking op ontdekkingstocht. Het verkeersvrij stadje Marstrand is niet alleen een gezellig stadje, het behoort ook tot één van de bekendste havens aan de Zweedse westkust. Jaarlijks is het de thuisbasis van verschillende zeilwedstrijden.

Na een paar dagen Zweedse westkust zullen we verder zeilen richting het Deense eiland Anholt. Anholt is een van de meest geïsoleerde eilanden van Denemarken, gelegen in het midden van het Kattegat. Anholt is een eiland met een mooie landschap van open duinen en stranden

Vanaf Anholt zeilen we verder naar het groene en vruchtbaar eiland Samsø. De sfeer in Samsø is vriendelijk en lokaal. De overblijfselen uit de ijstijd zijn in Noord-Samsø nog echt zichtbaar. Overal langs de kust zie je prachtige stranden met zeehonden- en vogelkolonies.

Nadat we de haven van Samsø hebben verlaten gaat de koers richting Zuiden door de ‘Lillebaelt’. De Deense steden Fredericia of Sønderborg en de eilanden Lyø of Aerø in de ‘Deense Zuidzee’ zijn aanraders. U wensen, het weer en de wind bepalen nu verder de richting om onze reis te eindigen in Kiel (Duitsland). Wij garanderen u een onvergetelijke reis op de Meander met veel indrukken en ervaringen.