Zeilen en fietsen in Denemarken

zeilen en fietsen varen zeilschip Meander all inclusive volpension

 

Kiel-Ærø-Fünen-Langeland-Kiel
Onze fiets- en zeilvakanties ‘Zeilen en fietsen’ zijn echt iets bijzonders. Wij nodigen u uit om aan boord van de Meander de ongerepte natuur van de mooie Deense eilanden te ontdekken en de romantiek van de zeevaart te beleven. En laat u tijdens u volledige versorgde zeilvakantie verwennen van onze kok met lekker maaltijden (volpension / all inclusive)

Dag 1. Aankomst
De bemanning verwacht u vanaf 18.00 uur aan boord. Het is de moeite waard om een fietstocht langs de Kieler Förde naar Schicksee of Strande te maken of een wandeling door het oude centrum van Kiel.

Dag 2. Ærø 20-25 km
Vandaag hijsen we de zeilen en varen we naar het eiland Ærø, naar de havenstad Marstal. In Marstal kunt u de stad en omgeving wandelend of fietsend verkennen.

volledig verzorgde zeilreizen in Denemarken vanuit Kiel Duitsland

Dag 3. Fünen fietstocht ca. 25 – 30 km
U fiets langs de Oostzeekust op mooie fietspaden richting Ærøskøbing. Dan verder naar de noorderlijke punt van het eiland naar havenstad Søby. Hier vindt u 2 imposante en bouwwerken, de kerk Marina en de vuurtoren Søby Mølle, beide een bezichting waard! Het schip volgt u over het water van Marstal naar Søby waar we overnachten.

Dag 4. Fünen, fietstocht ca. 25 km
Het zeilschip brengt u naar de havenstad Faaborg. De fietstocht voert u rond Faaborg in het westen van het eiland. Fünen wordt ook wel het ‘Land van 100 kastelen’ genoemd. U vindt hier veel burchten en kastelen in bijzonder goede staat van onderhoud.

Dag 5.Langeland, fietstocht ca. 15-30 km
Vandaag fietst u op het eiland Fünen langs het water en door het licht glooiende landschap naar de havenstad Svendborg. Daar vandaan verder fietsen op het schiereiland naar Tromso, het centrum voor scheepsbouw. U bent ook welkom om aan boord mee te varen.

Dag 6. Langeland, fietstocht ca. 15 – 30 km
Het doel van vandaag is Rudkobing op het eiland Langeland. De fietsroute is van Tromso via de imposante Sundbrücke naar Rudkobing en als het weer het toelaat naar Bagenkop. Langeland heeft bijzonder mooie stranden, 120 km kustlijn met verlaten baaien maar ook de bossen en velden, dorpjes en levendige havens kenmerken het landschap.

Dag 7. Terugreis
Samen zeilen we terug naar Kiel en genieten we van de laatste dag aan boord. We komen in de namiddag in Kiel aan en onderweg is er de mogelijkheid om –als er tijd voor is- in Laboe af te meren zodat u op de fiets langs de Kieler Förde naar de ligplaats aan de Blücherbrücke in Kiel kunt fietsen.

Dag 8.
Na het ontbijt rond 10:00 uur afscheid.