Natuurbeleving Waddenzee met Pasen

De zeiltochten beginnen en eindigen in de Friese stad Harlingen. Harlingen ligt in Nederland aan de Waddenzee en is de perfecte startplaats voor een heerlijk weekje of weekendje zeilen naar de Nederlandse Waddeneilanden en het IJsselmeer. Favoriet is een bezoek aan het mooie eiland Terschelling, Vlieland en Texel.

Individueel meezeilen…
Op de eerste dag wordt u s’ avonds welkom geheten aan boord van de Meander. Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord genieten we eerst van een door onze kok bereide diner en hebben we tijd om elkaar een beetje te leren kennen.

Het natuurgebied de Waddenzee beleven…
De volgende ochtend na een lekker ontbijt bespreken we de mogelijke zeilbestemmingen. Afhankelijk van het weer en de wind kan dat bijvoorbeeld Terschelling, Texel of Vlieland zijn. U zeilt hiervoor in de zo genoemde sielen tussen de zandbanken. Met laagwater kunt u de zandbanken zien met hun vogelpopulaties en met een beetje geluk ook zeehondjes. Met rustig weer is het leuk om een wad-wandeling op een van de zandbanken te doen en een nacht te gaan ankeren.

Actief zeilen…
Bovendien geeft de bemanning uitleg over het zeilen van het schip en de te leren knopen. En sneller als je denkt gaan de trossen los, de zeilen omhoog het schip de zee op richting de horizon.

Culinair genieten…
Zeelucht maakt hongerig en de kok zorgt daarom aan boord voor een lekkere ontbijt en lunch en een uitstekende avonddiner.

De waddeneilanden verkennen…
In de avond of de volgende ochtend is er wat tijd om het eiland te voet of per fiets te verkennen. De Waddeneilanden hebben prachtige bossen, duinen en stranden. En in het dorpje zijn leuke musea, sfeervolle winkels en gezellige cafeetjes te vinden.
Tot slot zeilen we weer terug naar Harlingen. We maken er opnieuw een actieve zeildag van. En uiteraard kunt u ook lekker genieten door in de zon liggen of een boekje lezen.