Lofotenreizen

De Lofoten, een eilandgroep in Arctisch Noorwegen die tot een van de mooiste gebieden ter wereld behoren. Al duizenden jaren gecultiveerd en vanaf de 5e eeuw het toevluchtsoord van de Vikingen. 

Een gebied met een bijzondere geschiedenis. Een landschap met bijzondere kleuren. Door de eeuwen heen een inspiratiebron voor schrijvers en kunstenaars. 

De zeelucht botst hier op de bergen, waardoor bijzondere wolken ontstaan. En bij de lage stand van de zon ontstaat er een bijzonder samenspel tussen het licht en het landschap. 

De Lofoten zijn opvallend ruig, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Het lijkt ‘Klein Zwitserland aan zee’ wel.

Je hebt hier overal vissersdorpjes, maar volgens de bewoners is Nusfjord het best bewaard gebleven. Het Trollfjord op de Lofoten is populair. Dit fjord is op sommige stukken erg nauw. Een tocht op het water laat de Lofoten in volle glorie zien. En je ziet ook zeearenden, die hier veelvuldig leven. 

De Lofoten zijn ideaal voor wandelingen. Je kunt uit talloze wandelroutes kiezen, die variëren van een tot meerdere uren. De hoogde verschillen bedragen vaak een paar honderd meter en van boven heb je schitterende uitzicht over het heuvellandschap en eilanden. Ook op deze zeilreis maken we tijd om te wandelen. Je kan individueel of in een groep wandelingen maken die net zo zwaar of licht zijn zoals je zelf wilt. En natuurlijk doe je war je zin in hebt. 

Noorwegen is één van de beste plekken om walvissen te spotten. Langs de kust leven potvissen, orka’s, bultruggen, grienden en dolfijnen. In het noorden van Noorwegen maak je de grootste kans om walvissen te zien. 

Lofotenreis 

Praktische informatie:

- Datum:
- Duur:
- Service: volpension (meehelpen)
- Prijs: € ,- p.p. standaard hut / € ,- p.p. comfort hut
- Hoofdtaal gesproken aan Boord: Nederlands/Duits/Engels
- Inscheping:
- Uitscheping:
- Luchthavens:

Inbegrepen:
- Alle maaltijden aan boord gedurende de hele reis, bestaande uit een ontbijt, lunch en diner
- Snacks, koffie & thee
- Beddengoed en handdoeken
- Bemanning, bestaande uit een kapitein, stuurman & een scheepskok

Niet inbegrepen:
- Vliegtickets
- Drankjes aan boord
- Annulerings- en persoonlijke (reis)verzekering
- Transfers luchthaven - schip

Paklijst:
Paklijst voor een tochtje op de Meander

Boeken