Overtocht zeezeilen van Harlingen naar Kiel

zeezeilen en zeilvakantie op Oostzee, Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer

Zeezeilen

De zeereis begint in de Nederlandse stad Harlingen, gaat over de Nederlandse Waddenzee, de Noordzee, het Noord – Oostzee – Kanaal en eindigt in de Duitse stad Kiel. Wanneer het weer en de wind het toelaten wordt er geprobeerd om de haven van Helgoland binnen te lopen.

Wat kunt u verwachten

Op de eerste dag wordt u s’ avonds welkom geheten aan boord van de Meander. Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De reisbegeleiding is in handen van de bemanning.

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Harlingen de Waddenzee op. Hiervoor zeilt u tussen de zandbanken en u leert meer over de stromingen van het water en de invloed van eb en vloed. Met laagwater kunt u de zandbanken zien met hun vogelpopulaties en met een beetje geluk ook zeehondjes. De Waddeneilanden hebben prachtige bossen, duinen en stranden. En in het dorpje zijn leuke musea, sfeervolle winkels en gezellige cafeetjes te vinden.

wedstrijd zeilen Race of the Classics Rotterdam op zeilschip Meander

Vanaf de Waddeneilanden gaan we de Noordzee op en ervaart u het echte zeezeilen. U kunt meer leren over het wachtlopen op zee, navigeren en het gebruik van navigatiemiddelen. De Zeereis over de Noordzee duurt minimaal twee dagen en een nacht. U gaat zelf meelopen met de dag- en nachtwachten. Sturen, navigeren, uitkijken en zeilen bijstellen hoort bij de taken tijdens uw wacht en worden aangestuurd en begeleid door de bemanningsleden aan boord van de Meander. Bovendien geeft de bemanning uitleg over het zeilen van het schip en de te leren knopen. Zeelucht maakt hongerig en daarom zullen we met elkaar voor de maaltijden een kookploeg indelen. Uiteraard kunt u ook lekker genieten door in de zon te liggen of een boekje te lezen.

Vanaf de Noordzee zeilen we de Elbe op, komen we langs de Duitse stad Cuxhaven en zullen we uiteindelijk aanleggen in haven van Brunsbuettel. Hier bevind zich de sluis en de ingang van de Noord – Oostzee – Kanaal. Tot slot varen we over de Noord – Oostzee- Kanaal naar de Duitse havenstad Kiel. Een grote stad met veel maritieme uitstraling en bezienswaardigheden.