Isfjord Spitsbergen

Wandeltocht op Spitsbergen.

Dagen

7

Wanneer

Oktober 2025

Prijs vanaf p.p

€3.150,-

Paklijst

Download hier.

PRIJS standaard hut 

PRIJS COMFORT HUT 

datum inschepen

tijd inschepen

plaats inschepen

datum ontschepen

tijd ontschepen

plaats ontschepen

€3.150,- 

€3.450,-

 01-10-2025 

14:00

Longyearbyen

08-10-2025

12:00

Longyearbyen

De reis

Reis in oktober 2025 met het expeditieschip Meander door het herfstige Noordpoolgebied en profiteer van dit exclusieve aanbod voor een onvergetelijke wandeltocht. Kapitein Mario Czock, de bemanning en gids Alexander Lembke zijn enthousiaste poolreizigers die al vele jaren boottochten in en rond Spitsbergen plannen en uitvoeren. 

In oktober 2025 hebben ze een wandeltocht gepland waarbij je tijdens de wandelingen de gevarieerde landschappen en diverse lichtstemmingen in de fjorden, valleien en bergtoppen van de Isfjord kunt ervaren. Deelnemers reizen in een kleine groep en nemen de tijd om het licht te volgen, misschien onbekende plaatsen te ontdekken of gewoon een gletsjer in het avondlicht te observeren. Tijdens de reis zal de Meander uw thuis zijn en zullen we onze route door de Isfjord op de best mogelijke manier plannen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zeilen is ook mogelijk bij gunstige windomstandigheden. 

 Wandelen in Isfjord 

De zijfjorden van Isfjord, het grootste fjordensysteem van Spitsbergen, bieden talloze mogelijkheden voor wandelen en activiteiten. Met een kleine wandelgroep (max. 12 deelnemers) gaan we begin oktober op uitgebreide tochten door gletsjervalleien, genieten we van weidse uitzichten vanaf bergtoppen en verkennen we toendra en fjorden. De focus ligt op wandelen, maar ook andere activiteiten zoals gletsjertochten, natuurobservatie vanaf de boot of bij mooi weer een kampvuur op het strand behoren tot de mogelijkheden. Tijdens de wandelingen ligt de focus op het ontdekken en beleven en de indrukken die we onderweg willen opdoen en waar we de tijd voor nemen. 

In de regel reizen we als groep en gaan we ervan uit dat alle deelnemers enthousiaste wandelaars zijn. Natuurlijk maakt fotoapparatuur deel uit van een Spitsbergen-reis, maar het moet zo transporteerbaar mogelijk zijn. Deze tocht is bedoeld voor deelnemers die uitkijken naar tochten tot 10 kilometer of een paar honderd meter hoogte, waarbij het padloze, vaak stenige Arctische terrein de kilometers langer doet lijken. Een kilometer op een steenachtige morene of een met puin bedekte helling is veel inspannender dan een kilometer op een geprepareerde wandelroute in de Alpen. Deelnemers moeten stevig in hun schoenen staan en er niet voor terugdeinzen om vanaf de berg naar beneden te kijken. 

In de regel reizen we als groep en gaan we ervan uit dat alle deelnemers enthousiaste wandelaars zijn. Natuurlijk maakt fotoapparatuur deel uit van een Spitsbergen-reis, maar het moet zo transporteerbaar mogelijk zijn. Deze tocht is bedoeld voor deelnemers die uitkijken naar tochten tot 10 km of een paar honderd meter hoogte, waarbij het padloze, vaak stenige Arctische terrein de kilometers langer doet lijken. Een kilometer op een steenachtige morene of een met puin bedekte helling is veel inspannender dan een kilometer op een geprepareerde wandelroute in de Alpen. Deelnemers moeten stevig in hun schoenen staan en er niet voor terugdeinzen om vanaf de berg naar beneden te kijken. 

Reisplan 

Wat de route betreft, hebben we geen vast reisschema/programma voor onze tours. Het noordpoolgebied is volatiel vanwege de vele lokale weersystemen. Dit betekent dat de omstandigheden binnen enkele minuten en kilometers kunnen veranderen. Daarom werken we altijd met een flexibel rooster, maar ontdekken we elke dag een nieuwe plek. Omdat dit een wandeltocht is, ligt de focus van de activiteiten overdag op wandelen. ‘s Nachts gaan we voor anker in prachtige baaien, zodat zonsopkomsten en zonsondergangen, de sterrenhemel en, met een beetje geluk, het noorderlicht vanaf het dek te zien zijn. In de verschillende takken van de Isfjord vind je een grote verscheidenheid aan landschappen en elke plek heeft zijn eigen karakter. De kapitein zal in samenwerking met de gids de route bepalen, afhankelijk van de huidige weersomstandigheden, maar altijd met als doel een aangename en mooie tocht te garanderen. 

 

Geschiktheid 

Deze reis vereist een bepaald niveau van fysieke fitheid. Hoewel er geen echte beklimmingen of technische secties zijn, kunnen de afstanden en hoogte van de beklimmingen op sommige etappes een uitdaging zijn voor onervarenen. Deze route is geschikt voor wandelaars die al wat bergen hebben beklommen. Neem bij twijfel contact met ons op. Deze tocht is niet geschikt voor wandelaars met bestaande blessures (knieën, enkels, etc.). Of andere gezondheidsbeperkingen. Hiervoor sturen wij u een vragenlijst toe. 

 

De gids  

Alexander Lembke is een reisleider en fotograaf gespecialiseerd in Spitsbergen en Scandinavië en heeft gewerkt voor o.a. GEO, Geolino, Mare, Brigitte en ZDF/ 3Sat. Sinds 16 jaar reist hij regelmatig naar Spitsbergen als reisleider en woont daar sinds enkele jaren het hele jaar door. Momenteel woont hij het grootste deel van het jaar in Finland en werkt hij aan verschillende projecten over de Finse sauna. 

 

Accommodatie 

De Meander heeft 6 hutten, waarvan er twee (comfort cabines) een eigen badkamer hebben. Voor de andere hutten zijn er 2 douches en 2 toiletten beschikbaar. De hutten zijn voorzien van stapelbedden en hebben allemaal een wastafel naast de bedden. Boven in de salon is er ruimte om tussen de landingen door te ontspannen of eventueel een boek te lezen. Er zijn ook tal van mogelijkheden buiten op het dek om te gaan zitten en het landschap aan u voorbij te zien trekken. 

 

Aanbevolen uitrusting 

Wollen ondergoed als basislaag, broek en trui / tussenlaag erop, twee lagen sokken (dunne en dikke wollen sokken), waterdichte en winddichte laag erop, 1 paar handschoenen (beter 2, 1 paar wol en 1 paar water– en winddicht worden aanbevolen), warme muts (winddicht), eventueel sjaal, warme isolerende laag voor de pauzes op de wandelingen of voor de tijd op het dekhoge wandelschoenen en goede wandelrubberlaarzen voor de landingen met de Zodiac, eventueel kleine hoofdlamp, wandelthermosfles 

 

Goed om mee te nemen: boordschoenen, vrijetijdskleding voor binnen, toiletartikelen, zonnebrillen, verrekijkers, camera, rugzak voor persoonlijke uitrusting tijdens de wandelingen.