Over ons

Welkom op zeilschip de Meander!

Expedities zeilschip Meander zeilen naar Schotland IJsland en Groenland

Stap aan boord en ga met ons op zeilreis…

Na jarenlange ervaring op diverse zeilschepen in verschillende vaargebieden verspreid over de Noordzee, Oostzee, de Atlantische Oceaan en het poolgebied bij Antarctica bieden wij sinds juli 2016 zeilvakanties aan op ons nieuwe  zeilschip de Meander. Het varen op deze prachtige tweemast stagzeilschoener is voor ons een droom die uitkomt. Het schip opent voor ons de porten om meer van deze wereld te ontdekken. En graag nemen wij en onze crew u mee aan boord om u de schoonheid van de Oostzee, Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer te laten zien. En wie weet, misschien gaat onze reis met u in de toekomst verder naar Noorwegen, Spitsbergen en Groenland of de Atlantische Oceaan richting Caribisch gebied.

Het zeilschip…

De Meander is een zeilschip met een versterkte romp om in ijs te kunnen varen. Zij heeft een mooi en degelijk interieur voor 12 gasten. Door haar wereldwijde keuringen en grote bunkercapaciteiten kunnen wij met dit schip lange reizen maken zonder afhankelijk te zijn van landbevoorrading en stelt ons het schip in staat om routes te varen en plaatsen te bezoeken waar weinigen zijn geweest.

Ons aanbod zeilvakanties…

Wij organiseren op de Meander actieve zeilvakanties waarbij de passie voor het zeilen, de natuur en het avontuur centraal staan.
Hiervoor verhuren we ons  zeilschip de ‘Meander’ en bieden we reizen aan waarbij we het zeilen ook met fietstochten, wandeltochten en expedities in speciale natuurgebieden combineren. U kunt op het schip individueel inboeken (zie hier ons speciaal aanbod voor alle individuele reizen…)

Reizen waarop u individueel kunt inboeken zijn volledig verzorgd (zie hier ons aanbod volpension/all inclusief)
U kunt het schip ook in zijn geheel inhuren voor maximaal 12 personen op meerdaagse (zie hier ons aanbod voor groepsreizen…)

Onze zeilgebieden…

Op dit moment zijn ons vaargebieden de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer (Nederland) en de Oostzee (Duitsland, Denemarken en Zweden).
In de toekomst plannen wij om in de zomer naar Noorwegen, Groenland en Spitsbergen en in de winter naar Spanje, Portugal, de Canarische Eilanden, Kap Verdien, Caribisch gebied en de Azoren te varen.

Ervaren bemanning…

We maken zelf deel uit van onze ervaren bemanning. Op deze manier brengen u actief in contact met het zeilen, de natuurelementen, andere landen en prachtige natuurgebieden. Onze kok verwent u desgewenst met heerlijke maaltijden aan boord.

Zeilen op de Meander is een beleving…!

Ontspanning, gezelligheid en plezier maken staan voorop.

Persoonlijke betrokkenheid…

We organiseren zeilvakanties op kleinschalig niveau. Onze persoonlijke aandacht voor u op het schip en vanuit het kantoor is uniek.

Onze kenmerken…

 • Actief zeilen
 • Avontuur beleven
 • Verkennen van prachtige natuurgebieden
 • In contact komen met andere mensen
 • Ontdekken van nieuwe landen en culturen
 • Fietsen en zeilen
 • Wandelen en zeilen
 • Expedities en zeilen
 • Genieten van lekkere maaltijden aan boord
 • Ervaren bemanning
 • Verblijf aan boord van een comfortabel en veilig zeilschip
 • Persoonlijk contact

En…

Graag zetten wij onze ervaring in en organiseren na u wensen onvergetelijke evenementen en feestjes, bedrijfsuitjes of familie- en vriendenuitjes met en zonder catering.

Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, wij bieden u op de Meander een uitgelezen kans voor een unieke zeilvakantie.