Het Schip

Meander comfortabel en veilig zeilschipTweemast stagzeilschoener de Meander
De Meander werd in 1946 in Hamburg Finkenwerder, Duitsland gebouwd als viskotter onder IJsklasse. Het schip heeft tot in de jaren negentig gevist. Daarna is het het schip verkocht en in 1995 omgebouwd tot zeilschip. De ombouw is zeer zorgvuldig uitgevoerd en voldoet helemaal aan de modernste eisen. Het schip heeft tot 2007 als charter schip wereldwijd gevaren en heeft ook twee jaar op Antartica gezeild. Het schip heeft rond Kaap Hoorn, in de beruchte Drake-Passage stormen tot windkracht 11 zonder problemen doorstaan en is dan daarmee ook een goed beproefd en veilig schip te noemen.

Na 2007 heeft een nieuwe eigenaar het schip privé gebruikt en luxueus ingericht.

In 2016 hebben wij het schip gekocht en opnieuw onder Nederlandse wereldwijde zeekeur gebracht. Het schip is nu als nieuwbouw schip gekeurd en omgebouwd tot een charterzeilschip met accommodatie voor 12 gasten.

Eigenschappen
De traditionele tuigage en het robuuste onderwaterschip maken van deze tweemast stagzeilschoener een bijzonder zeewaardig zeilschip. Door zijn rompvorm en lengte beweegt de Meander zich soepel in zeegang. De eenvoudige bediening van de zeilen en de goede  zeileigenschappen maken dat ook mensen zonder zeilervaring actief aan het zeilen kunnen deelnemen.

gezellig samenzijn en eten tijdens zeilvakantie op achterdek Meander Comfortabele accommodatie
Onze fijnste plek aan boord is de geweldige zit- en eetgelegenheid op het campagne dek van de Meander. Indien nodig te beschutten tegen de zon of regen. Verder bieden het voor- en tussen dek nog extra zitgelegenheden.

Er is airconditioning op het schip aanwezig voor warme streken en als het koud is, wat op sommige reizen zou kunnen gebeuren, beschikken wij over een goede centrale verwarming. Voor de liefhebbers staat er een kleine sauna ter beschikking.

In het dekhuis bevindt zich een gezellig salon met een aparte keuken en rondom uitzicht op de omgeving. Een biertap en centrale koeling met frisdranken en wijnen zijn aanwezig. Benedendeks bevinden zich de comfortabele tweepersoons hutten met ieder een wastafel. Twee aparte douches en drie aparte WC’s.

De stuurhut
De stuurhut is het zenuwcentrum van het schip en hier staat alle apparatuur om veilig over de wereldzeeën te kunnen zeilen maar ook is het een heerlijke plek om te verblijven , sturen, schuilen of mee te doen in de wacht.

Navigatie apparatuur:Meander stuurhut met navigatiemiddelen leren zeezeilen en navigeren
2 marifoons met dsc
Hf en Mf zender
Radar
2 dieptemeters
Immersat c
Navtex
Sateliet telefoon
AIS
GPS kompas
2 magnetisch kompassen
Boord computer met plotter
Autopilot
Sateliet T.V. ontvanger

Technische gegevens
Lengte over alles    30 m
Breedte  6.70    m
Diepgang    2.85 m
Zeiloppervlak    400 m²
Motor:  MAK

De motor
Een viercilinder MAK M423 uit 1960 is de aandrijving van het schip en is een echte betrouwbare scheepsmotor. Deze langzaamloper (265 rpm) is een genot om naar te kijken en te luisteren.  De 300 paardenkrachten maakt de Meander naast zijn zeilcapaciteiten een krachtig schip op de motor en is daarbij nog zuinig ook. De motor loopt langzaam en het uitlaatgeluid is goed gedempt wat ook het varen op motor aangenaam maakt.

 de motor van zeilschip Meander is een viercilinder MAK langzaam loper van 1960

Accommodatie
Max. 12 personen voor overnachting bij meerdaagse tochten
6 tweepersoonshutten

zeilen op de Meander met 12 personen meerdaagse zeiltochten

Sanitair
2 douches
3 toiletten

Keuken
Fornuis
Oven
Magnetron
Koelkast
Vriezer
Koffiezetapparaat
Waterkoker

Overig
Centrale verwarming in het gehele schip
Sauna
Airconditioning
Wastafel in iedere hut
Beddengoed inbegrepen
Biertap
Wasmachine
Droger