Zeilreizen in Noorwegen en Spitsbergen

Kleinschalige reizen op zeilschip de Meander naar Noorwegen en Spitsbergen. Vrijheid en Avontuur onderweg! De Meander! Al jaren bekend als charterschip over de hele wereld.

Eerder koerste het schip door de wateren van Antartica, de Atlantic, de Ostzee en de Noordzee en nu wordt de koers naar het uiterste noorden gewend. De Meander gaat zeilen in Noord Noorwegen en Spitsbergen. Bestemmingen waarvoor geldt: hoe kleinschaliger, hoe flexibeler, hoe leuker het wordt. Zeilen en ontdekken waar mogelijk! Op expeditie in het uiterste Noorden met maximaal 12 passagiers en 5 bemanningsleden. Avontuurlijker en kleinschaliger wordt het niet!

Garanderen kunnen we buitengewone zeilreizen door buitengewone gebieden. Het ervaren van indrukwekkende expedities door mooie natuurgebieden en het spotten van bijzondere dieren zoals IJsberen, poolvossen, walvissen, walrussen en ontelbare vogelsoorten. En niet te vergeten: de mooiste fjorden van het noordelijk halfrond. Meestal ver weg van de bewoonde wereld.

Nautisch avontuur in het hoge noorden

Actief zeilen in een indrukwekkende en ongerepte natuur die je maar op een paar plekken op deze wereld vindt. Een bijzondere vakantie in een van de mooiste delen van de wereld… de Noorse kust en Spitsbergen.

Een van de weinige schepen die er varen is de Meander. Ze vindt de mooiste plekjes tussen de zuidelijke kaap van Noorwegen en het verre arctische Noorden.

Een combinatie van actief zeilen, idyllisch aanleggen op stille eilanden en in fjorden, mooie wandelingen maken en afgelegen plekken ontdekken. Lekker eten in goed gezelschap, midden in de prachtige natuur.
Leven zoals het zou moeten zijn. Als je eenmaal onderweg bent, merk je dat je de rest van de wereld bent vergeten.

– Betrouwbaar, gecertificeerd en zeewaardig schip
– Ervaren, volledig gecertificeerde bemanning
– Actief zeilen
– Ontdek prachtige natuurgebieden
– Kom in contact met andere mensen
– Wandeltocht
– expedities
– zeilen en skiën
– Uitgebreid ontbijt, heerlijke lunch en 3-gangenmenu in de avond
– Overnachten aan boord van een veilig zeilschip
– Persoonlijk contact
– Alleen te boeken en mee te varen 

De Meander biedt de volgende reizen aan:

Lofotenreizen

De Lofoten, een eilandgroep in Arctisch Noorwegen die tot een van de mooiste gebieden ter wereld behoren. Al duizenden jaren gecultiveerd en vanaf de 5e eeuw het toevluchtsoord van de Vikingen. 
Een gebied met een bijzondere geschiedenis. Een landschap met bijzondere kleuren. Door de eeuwen heen een inspiratiebron voor schrijvers en kunstenaars. 
De zeelucht botst hier op de bergen, waardoor bijzondere wolken ontstaan. En bij de lage stand van de zon ontstaat er een bijzonder samenspel tussen het licht en het landschap.
De Lofoten hebben opvallende ruig, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Het lijkt ‘Klein Zwitserland aan zee’ wel. 
Je hebt hier overal vissersdorpjes, maar volgens de bewoners is Nusfjord het best bewaard gebleven. Het Trollfjord op de Lofoten is populair. Dit fjord is op sommige stukken erg nauw. Een tocht op het water laat de Lofoten in volle glorie zien.
De Lofoten zijn ook ideaal voor wandelingen. Je kunt uit talloze wandelroutes kiezen, die variëren van een tot meerdere uren. De hoogde verschillen bedragen vaak een paar honderd meter en van boven heb je schitterende uitzicht over het heuvellandschap en eilanden. Op onze zeilreis maken we tijd om te wandelen. Je kan individueel of in een groep wandelingen maken die net zo zwaar of licht zijn zoals je zelf wilt. 
Als het vanaf de tweede helft van augustus donker genoeg is bestaat er de kans om het noorderlicht te zien. Het Noorderlicht doet zich voor op een cirkel rond de polen en de Lofoten en het noordelijke kustgebied zijn goede gebieden om het te kunnen zien.

Noorwegen is één van de beste plekken om walvissen te spotten. Langs de kust leven potvissen, orka’s, bultruggen, grienden en dolfijnen. In het noorden van Noorwegen maak je de grootste kans om walvissen te zien. 

Ski & Sail

Zie voor meer informatie hier 

Spitsbergenreizen

Spitsbergen de meest noordelijke nog bewoonde plek ter wereld. Een eilandengroep van Noorwegen halverwege de Noordkaap en de Noordpool. Reizen in de voetsporen van legendarische poolreizigers als Willem Barentsz, Fridtjof Nansen en Roald Amundsen. U vindt hier niet alleen expeditie- en walvisvaarthistorie, maar ook een ongekende rijkdom aan Arctische planten en dieren (o.a. walrus en ijsbeer). Tezamen met indrukwekkende landschappen, het bijzondere licht, de stilte en onmetelijke ruimte vormen zij de ingrediënten voor een unieke ervaring.

Zeezeilen

De Meander maakt ook een aantal echte zeereizen. Een aantal dagen volledig afgezonderd van de wereld. s’ Nachts zeilen, mijlen maken, wacht lopen en navigeren zijn de elementen die de verkenning van de kust na een paar dagen op zee zo bijzonder maken.

De Zeereizen duren een aantal dagen en nachten.  Sturen, navigeren, uitkijken en zeilen bijstellen hoort bij de taken tijdens uw wacht en worden aangestuurd en begeleid door de bemanningsleden aan boord van de Meander. Onderweg kan je alles leren over zeilen en navigeren op zee.

Aansluitend en/of voorafgaand aan het zeetraject varen we ook langs de kust zodat we kunnen genieten van de havens en steden, de landschap, de bezienswaardigheden en de cultuur.

De zeereizen zijn voor mensen met echte zeebenen of die dat willen krijgen. Mensen die het avontuur van de zee willen aangaan of die ervaringen hierin willen opdoen.

Algemene informatie
In verband met onder ander mogelijke annuleringen zijn de algemene voorwaarden van BBZ/TCN/MCVN van toepassing.
Gezien de reizen op een zeilschip plaatsvinden is het reisprogramma is altijd mede afhankelijk en onder voorbehoud van weersomstandigheden.
We vinden het leuk als je actief meehelpt met het zeilen, sturen en navigeren. Hier heb je geen ervaring voor nodig en als je hierover meer wilt weten dan leren we je dat graag.

Transfers
De genoemde reizen worden aangeboden exclusief transfer.
Al onze op- en afstap plaatsen zijn zo gekozen dat ze makkelijk te bereiken zijn. Het openbaar vervoer in Noorwegen is goed. Je reist over het algemeen zelfstandig van en naar de aankomst en vertrekhavens. Uiteraard kunnen we altijd adviseren over de mogelijkheden.
E-mail: info@sailing-expeditions.com


Reizen en prijzen

Noorwegen is een land wat je bijzonder goed per schip kunt beleven. Omdat de prijzen in Noorwegen erg hoog liggen zijn andere vakanties in Noorwegen in verhouding vaak prijziger.
De genoemde prijzen voor onze reizen zijn per persoon op basis van volpension exclusief transfer, alcohol en frisdrank en verdere persoonlijke uitgaven.
Onze ervaring is dat er meestal niet veel meer persoonlijke uitgaven nodig zijn. We reizen in kleine gezelschappen waardoor we goed kunnen inspelen op de persoonlijke wensen van onze gasten.
Mocht je bij voorbeeld een dieet volgen of speciale wensen hebben geef dat dan bij het boeken door. Wij kunnen dan hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Annulering door Sailing-Expeditions
Bij alle reizen staat een minimum en een maximum aantal deelnemers. Indien jouw reis niet door kan gaan door bijvoorbeeld te weinig deelnemers, behouden wij ons het recht een reis te annuleren. Je ontvangt hiervan uiterlijk 4 weken voor datum van vertrek van de reis telefonisch of schriftelijk bericht.  Wanneer wij moeten besluiten een reis te annuleren, is het niet mogelijk de door uzelf gemaakte kosten i.v.m. deze reis (bijvoorbeeld visum, inentingen e.z.v.) bij ons te declareren. 

Paklijst

Paklijst voor een tochtje op de Meander